Tampereen tequilat

December 8th, 2009

Lopultakin pääsin kokeilemaan Tamperelaisen Esperanzan valikoimia. Ravintola mainostaa itseään tequileríana, joten oli tietysti syytä mennä tarkistamaan, onko väitteessä perää. Itse Esperanza oli yömyöhällä jo kiinni, mutta kauniisti pyytämällä samassa yhteydessä olevan yökerho Tabun baarimikko suostui hakemaan jaloja juomia ravintolan puolelta.

Odotukset eivät olleet korkealla, joten ne ylittyivät kirkkaasti. Listalla oli toistakymmentä tequilaa, joista suurin osa puro de agaveja. Blancojen ja reposadojen lisäksi saatavilla oli jokunen añejo tai extra añejo. Tämähän olisi ollut jo tarpeeksi, mutta todellisena yllätyksenä tulivat kaksi mezcalia ja sotolia. Sotolia en nähnyt koskaan edes Meksikossa (se on pikemminkin pohjois-Meksikon juttuja). Mielenkiintoinen juoma, joskin enemmän pidän edelleen tequilasta. Tequiloista kokeiluun lähtivät Tapatio Reposado, Arette Reposado ja Los Tres Tonos Reposado. Viimeksimainittu on myös Alkon tilausvalikoimassa, vaikka hinta onkin selvästi yläkanttiin.

Filed under: tequila

Kommentin kirjoitus

You must be logged in to post a comment.

RSS feed for comments on this post.


Kommenttien virta

Aiheet