Posts filed under 'sportti'

Nepailua Vammala Partyillä

Jokavuotinen kesäparty on taas kunnialla lusittu, vaikka hiukan raatoisa olo vaivasikin jo ennen ja etenkin jälkeen – helleaalto osui tälläkin kertaa juuri tuohon viikonloppuun, joten hiki on ollut ja nukkuminen vähän niin ja näin. Luovaa aikaa oli seonnut melkoisesti uuden kameli.net-serverin asennukseen, mutta palaan siihen aiheeseen myöhemmin. Merkittävin saavutukseni tällä erää lienee levykkeenheittokilpailun voitto, sillä onhan viime kerrasta jo useita vuosia. 90-luvulla ja vielä 2000-luvun alussa olin aina kärkikahinoissa, mutta uusien kilpakumppanien ja oman kangistumisen myötä sijoitukset ovat olleet heikompia. Skenekompoihin tein kiireessä kaksi nepakuvaa, Kafkis (hires Multipaintilla) ja Posandeerit (PETSCII omalla edikalla), sekä Yzin kanssa vielä Tiskari-vitsidemon, joka sitten sattui voittamaan komponkin. Emil osallistui Lumpeet-kuvalla, joten perheestä oli myös muuta edustusta.

Add comment July 16th, 2018

Kuvapankki-FITA, osa 2

Jäi eilisestä satsista vielä jokunen yli, joten laitetaan loputkin. Vähintäänkin kummallisia otoksia sakista löytyy – vaikea keksiä, missä tilanteessa nuo olisivat luonteva kuvavalinta. Bisnesmiehiä on mukana hämmästyttävän paljon, mikä alkaa haiskahtaa jonkun sortin kliseeltä (tähtää korkealle, tähtää tulevaisuuteen, uravalinnan napakymppi tms.).

(Mikä näissä muka pielessä on? Ihan oikealtahan ainakin osa näyttää. Tyyppivikoja ovat oikeakätisen jousi vasenkätisellä, jänteen vetäminen koko nyrkillä, nuolen pitely peukalo-etusormiotteella, nuoli väärällä puolella jousta tai tähtäimen päällä, jousi ylösalaisin/vaakasuorassa, nuolen kannattelu etusormella, alaspäin osoittava vetokäden kyynärpää ja puuttuva nuolihylly)

Add comment July 30th, 2012

Jouskarin symboliikka

Allaolevista hömppäkuvista voi tehdä muitakin päätelmiä, kuin että kuvaajat ja mallit eivät tiedä lajista juuri mitään. Jostain syystä noita otoksia on kuitenkin kuvapankit väärällään, eikä varmastikaan pelkästään jousiammunta-aiheisten juttujen täytteeksi. Millaista symboliikkaa kuviin on ladattu: mitä merkitsevät jousi ja nuoli?

 • Metsästystä ja vaaraa – mm. nainen jousineen puun takana piilossa
 • Tarkkuutta, taitoa sekä keskittymistä – pukumiehet ovat selvästi päteviä tyyppejä, samoin mustiin pukeutunut nainen
 • Tulevaisuuteen tähtäämistä – samat pukumiehet, nuo tulevaisuuden tekijät
 • Klassista kauneutta – kauniisti kaartuva jouskari puolialastomien naisten käsissä
 • Atleettisuutta ̣– stadionilla ampuva anorektikko sekä yläosaton lonkkareineen
 • Alkukantaista eksotiikkaa – mm. oksilla koristeltu bikinibeibi
 • Aggressiota ja voimaa – etenkin miesten kuvat
 • Historiaa ja mystiikkaa– “keskiaikaisiin” kaapuihin puketuneet naiset, haltiat
 • Lapsuuden nostalgiaa – pikkupojat kömpelösti yrittelemässä
 • Kokemuksen tuomaa varmuutta – ikäihmiset ja jousi
 • Harrastuksissa rentoutumista – lunkit ampujat ulkona, aurinkokin paistaa
 • Komiikkaa – tarkoituksellisen kömpelöt ammuskelijat, vastakohtana taidolle, tarkkuudelle ym.

Tulipas niitä paljon. Paljon tiivistyy sanapareihin mies-nainen, moderni-historiallinen, nuori-vanha, osaava-kömpelö, hyökkäävä-rauhallinen, rento-keskittynyt, vahva-heikko sekä luonnollinen-keinotekoinen. Erääksi lukumenetelmäksi soveltuisi myös skemaattisuus-ikonisuus-jatkumo: kuinka keinotekoinen tai aito tilanne on ja miksi? Onko mukana synteesiä, abstrahointia ja selittävyyttä?

2 comments July 30th, 2012

Jouskarointia kuvapankkien tyyliin

Eipä näihin paljon lisättävää, katsokaa itse. Sen verran voisi yrittää ottaa lajista selvää ennen näpsyn ottamista, ettei vaikkapa jääkiekkoaiheiseen kuvaan laitettaisi luistimia käsiin ja kypärää jalkaan. Kyllä näistä ainakin yhdet naurut irtosi.

Add comment July 29th, 2012

Kosteita suorituksia

Tänään ansaittu kaiken jahkailun jälkeen lopulta uimakandidaatin tutkinto. Tarkoitus oli tehdä se itse asiassa jo 20 vuotta sitten, mutta Vammalassa oli hankala suorittaa mitään uimakoulujen ulkopuolella. Kanditaso ei vaadi vielä kovin suuria ponnistuksia: 100 metriä kolmeen minuuttiin rintaa, vaparia ja selkää kutakin, pää edellä hyppy metristä, kuljetus pelastusrenkaalla, 12 metriä pituussukellusta ja kaksi esinettä kahdesta metristä (ks. tavoitetaulukko). Uimamaisterikin menisi luultavasti jo saman tien, mutta palannen sen pariin vasta syksymmällä. Ainoa kammotus on näin korkeanpaikankammoiselle kolmesta metristä hyppääminen, edes jalat edellä. Sivussa on tullut tehtyä myös matkamerkkejä 100 m – 2 km, mutta niiden osalta kyse on lähinnä viitseliäisyydestä, kun suorituksia ei tarvi tehdä kerralla. Jos ei muuta, niin tästä merkkien suorittamisesta on tullut viihdyttävää pikku vipinää uintiharrastukseen, joka muuten on varsin toisteista altaan päästä päähän kauhomista.

Add comment June 14th, 2011

SM-katastrofi

Sisäradan SM-kilpailut pidettiin viikonloppuna Tornio-Haaparannassa. Kolme viikkoa jatkunut sairastelu ja koko kevään vetelähkö harjoittelu eivät povanneet hyvää ja kun lauantaiaamuna vatsakin rupesi vielä reistaamaan, niin eihän siitä ammunnasta sitten mitään tullut. Karsinnan pistesaldo surkeat 508 pistettä (256+252) ja sillä ei ollut mitään asiaa otteluihin, etenkin kun pisteraja oli epätavallisen korkea.

Hiukan parempi fiilis jäi joukkueammunnasta, joka tuntuu olevan aina hauskaa puuhaa. Parhaaseeni en venynyt, mutta täytin sentään roolini. Vastassa oli turhan kova joukkue (Vaasan Diana), joten olisi tarvittu koko porukalta melkoista venymistä. Sitä ei tällä kertaa löytynyt, joten pudottiin heti ekassa ottelussa. Joukkueella oli kuitenkin toimiva taktiikka ja yhteispeli, joten tulevissa kisoissa voidaan odottaa paljon parempaa.

Add comment March 31st, 2008

Tokkuraiset piirimestaruuskisat

Jo eilen oli kuumeinen olo ja yskitti ja sitten kun vielä lääkinnällisessä mielessä tinttasin viinaa illalla, niin aamulla olo oli kaikkea muuta kuin juhlava. Pääsin testaamaan oikein käytännössä teoriaani siitä, että tokkurainen oli vähentäisi lihastärinää. Noh, tärinää ei ehkä niin ollutkaan, mutta lihakset sen sijaan eivät jaksaneet työskennellä oikein ollenkaan — olkapää on edelleen kipeänä ammunnan jäljiltä. Koko armaan kisan ajan oli pahoja läpivetovaikeuksia. Karsinnassa 30 nuolta kehnosti (258), mutta pääsinpä sentään ampumaan kaksi ottelua. Ensimmäinen meni miten kuten, mutta Lauraa vastaan sain lopulta skarpattua 12 nuolella 107 pistettä ja vielä viimeinen sarja 10, 10, 9. Niinpä loppumaku ei sentään jäänyt huonoksi ja sijoitukseni oli luultavasti viides, mikä olikin ihan realistista. Huomenna yrittelemään seuran harjoituskisoihin taas, on pakko saada tuntumaa omaankin jouseen harjoitusritsojen jälkeen tai muuten tulee vaikeuksia SM:issä.

Add comment February 16th, 2008

Vuosi kisailua takana

Tänään oli Espoossa Tuulimäkikisa ja samalla kilpailu-urani yksivuotispäivä. 2007 keväällä ammuin ensimmäiset kisani juurikin Tuulimäessä. En jaksanut juuri hermoilla ja ammunta lähtikin sujumaan alkukankeuden jälkeen varsin hienosti. Sekä toisen että ensimmäisen kierroksen puolivälissä pääsin oikein vauhtiin ja ammuskelin lähinnä kymppejä ja ysejä. Tähtäin ei heilunut pahasti ja tuurikin tuntui olevan kohdallaan, kun rajaosumat pyöristyivät kaikki ylöspäin. Lopputulos 542 (puolikkaat 272 ja 270), joka on samalla uusi sisäennätykseni. Kymppejä tuli hurjat 25, mutta vastaavasti sitten pari kuutosta ja jokunen seiska. Kaksi viimeistä sarjaa menivät hieman penkin alle, kun voimien loppumisen lisäksi alkoi pettää pää uuden ennätyksen häämöttäessä. Täytyisi siis myös tottua ampumaan hyvin, ettei sen takia menetä hermojaan.

Add comment February 10th, 2008

Linja tämminkiin

Tänään oli noin kahden ja puolen viikon peilin edessä vääntelehtimisen jälkeen ensimmäistä kertaa tunne siitä, että kunnollinen linjaus on sittenkin anatomisesti mahdollista. Jossain vaiheessa jousikäden kyynärpää ja olkapää vain asettuivat luontevasti ja tärinä ja vääntäminen loppuivat. Jaksoin jo nostaa vakaajalla varustetun harjoitusjousen ja lopuksi kokeilin vielä hiukan jäykemmällä jousella onnistuneesti, joten ihan tolkuttoman kaukana ei liene se, että voisi siirtyä taas omalla jousella ampumaan. Nuolen nuolta en ole vielä uudella tyylillä ampunut, joten tulevissa kisoissa on luultavasti vielä palattava vanhaan malliin. Ei uusi asento mitenkään täydellinen ole, saatika luonteva, mutta uskon paremman linjauksen auttavan paljonkin loppua kohti luhistuvaan ammuntaani. Hartiaseudun liikkuvuuskin on edelleen riittämätön, joten sitä tarvii yhä parantaa venyttelyllä.

Add comment January 31st, 2008

Pientä pilkettä

Loppusyksyn ja alkutalven kompuroinnit alkavat toivottavasti jäädä taakse hiljalleen. Jousi ei edelleenkään toimi ihan täydellisesti ja joulunajan löperö harjoittelukin on kostautunut, mutta suunta on selvästi taas nousujohteinen. Tänään oli jälleen 18m sisäkisat Kupittaalla ja sain kasaan 533 (266+267), mikä on kuitenkin huonon talvikauden paras tulos. Nyt kun pistää jälleen kunnon harjoitusrytmin — neljä jouskaria ja kaksi uintia — päälle ja löytää sopivat ACE:t, niin kyllä tämä tästä iloksi muuttuu.

Add comment January 26th, 2008

Previous Posts


Kommenttien virta

Aiheet