Täydennyskouluttajan tunnelmia
April 11th, 2008
Tämän viikon maanantaina ja tiistaina vedin kahden päivän koulutuksen Analysoi tietoa ja visualisoi se taidekorkeakoulujen täydennyskoulutuskeskuksessa IADE:ssa. Sisältö oli lähinnä visualisoinnin teoreettisia perusteita kuten hahmolakeja, tiedon analysointia ja eri esitystapoja. Haastetta riitti monestakin syystä ja noiden kahden päivän jälkeen olin varsin uupunut. Tämä oli ensimmäinen kerta kun opetin tuolla ja ylipäänsä tätä kyseistä kurssia yhtään missään. Joitakin sekalaisia huomioita kurssin ajalta:
- Kun tähän asti on näitä samoja asioita luennoinut englanniksi, niin suomen kanssa tuli yllättäviä terminologisia vaikeuksia. Entity-relationship model — yksilö-yhteys-malli, scatterplot — sirontakuvio, chart junk — kaavioroska, legend — selite, …
- Tällaiset aikuisopiskelijat ovat aktiivista ja vaativaa yleisöä, vaikeita lisäkysymyksiä sateli vähän väliä
- Pienet harjoitustehtävät konkretisoivat nopeasti muuten teoreettisia asioita
- Palkkaus on erinomainen, mutta se ei etenkään ensimmäisellä kerralla tule mitenkään helpolla, sillä materiaalin ja kurssikuvauksen tekemiseen meni varmasti tuplaten se aika mitä itse luennointiin
- Kaiken kaikkiaan tämä oli itsellenikin merkittävä oppimiskokemus: asiat tuli taas sisäistettyä hiukan paremmin ja toisaalta sain käytännön näkökulmaa ihmisiltä, jotka tekevät näitä asioita päivätyökseen
Filed under: sekalaista
1 Comment Add your own
1.
Nimi: On [x] Ei [ ] | April 26th, 2008 at 5:50 pm
Eiks ER-malli ole suomeksi ER-malli. Myös sanaa “kohdemalli” käytetään joskus. Mikä ihme on “yksilö-yhteys-malli”? Varmaan jotain Helsingin omituisuuksia.
Sytyke-lehdessä oli joskus aihetta sivuava juttu “Ovatko oliot objekteja?”
http://www.pcuf.fi/sytyke/lehti/kirj/st20033/st033.pdf
Kommentin kirjoitus
You must be logged in to post a comment.
RSS feed for comments on this post.