Virkavapaalle mars mars!

November 6th, 2008

Parin kuukauden odottelun ja tuskastumisen jälkeen kävin lopulta hallinnossa kysymässä, mitä kuuluu virkavapaahakemukselleni. Siellä kävi ilmi, että koko homma on ollut heidän puolestaan selvä jo kuukauden: pelkkä dekaanin hyväksyntä riittää, vaikka lomakkeessa olikin vielä esim. rehtorin kuittaukselle paikka. Olisin tämän toki mieluusti jostain kuullut jo aikaisemminkin, mutta tärkeintä sentään, että asiasta on nyt varmuus.

Vielä ei ole iskenyt pahakaan paniikki, mutta kohta alkaa luultavasti hiljalleen herätä käsitys siitä, että olen tosiaan lähdössä jopa puoleksi vuodeksi Meksikoon, missä asiat ovat varsin eri lailla. Tähän mennessä käyntini ovat kuitenkin olleet lähinnä lyhyitä turistireissuja ja nyt pitäisi suorastaan viettää arkielämää siellä ja ohessa edistää opintojani. Näitä mahdollisuuksia ei kuitenkaan loputtomasti tule, joten ei kun menoksi vaan. Samalla tulee hankittua todellinen kielikylpy espanjan suhteen, Meksikossa kun englantia puhuvat varsin harvat.

Rahallinen puoli pitäisi vielä setviä kuntoon. Viimeisenä oljenkortena on aina opintotuki, jonka saamiselle ei pitäisi olla esteitä, mutta toisaalta Suomen kämpän vuokra nielaisisi sen jo yksistään. Apurahaakin voisi hakea, jos vaan tietäisi mistä. Lisäksi tämä kahden kuukauden aika ennen lähtöä on kovin niukka, kun rahastojen hakuajat voivat olla ties koska. Uusimpana löytönä törmäsin aikuiskoulutustukeen, joka olisi jonkin verran opintotukea suurempi ja jo suorastaan riittävä. Seuraavaksi yritän selvitellä, onko sitä ylipäänsä mahdollista saada. Kämpän alivuokraaminen esim. vaihto-opiskelijalle olisi eräs tapa keventää vuokrataakkaa, mutta en tiedä asiaan liittyvistä käytännöistä ja vaihtoehto on joka tapauksessa melko epävarma. Valaistuneita ideoita otetaan vastaan 🙂

Filed under: reissut

Kommentin kirjoitus

You must be logged in to post a comment.

RSS feed for comments on this post.


Kommenttien virta

Aiheet