Ps ja kentän ääni

January 18th, 2012

Siinä riittää Soinilla julkisuuskuvassa paikkailemista, kun muut puolueen toimijat, etunenässä mm. Neekeriukko Hakkarainen, Mestari Halla-aho, Uskonmies Oinonen ja Asikkalan ajattelija Hirvisaari, aukaisevat sanaisen arkkunsa. Mikään kiillotus ei kuitenkaan loputtomasti riitä, jos sattuu olemaan niin, että perussuomalaisiin on liittynyt sankoin joukoin avoimen rasistisia, homofobisia ja/tai ryssänpelkoisia vaahtoajia. Kentän ääni tulee lopulta kuuluviin, kuten on jo useaan otteeseen nähty. Kansan syvät rivit eivät vaikene, kuten ilmenee myös sisar Siraisen ja veli Viinikaisen vahvasta todistuksesta. Miksi siis edes teeskennellä suvaitsevaista, jos samalla etäännytään äänestäjistä, vai onko puolue todellakin arvomaailmaltaan näin jakautunut? Nousujohteen huumassa pikku kompastuskivet on ollut helppo unohtaa, mutta ajan oloon puolueen on — ainakin toivottavasti — aikuistuttava pelkästä kapinaliikkeestä, määriteltävä itsensä uudelleen sekä siivottava roskat nurkista.

Filed under: filosofointi

2 Comments Add your own

  • 1. yzi  |  January 18th, 2012 at 7:14 pm

    No… Se nyt vaan kuuluu demokratiaan, että kaikilla on edustus. Väitän, että nykyisellään eduskunta on edustavampi kokonaisuus suomalaisten tuumailuista kuin ennen persujytkyä. Ja jos kaikki nukkuvat saataisiin äänestämään, niin mikä mahtaisi olla tilanne. Sitä emme luultavasti saa koskaan tietää, ja veikkaan, että aika iso osa persuäänestäjistä painuu pehkuihin seuraaviin vaaleihin mennessä, jos ei saada riittävästi tuoreita kriisejä ja yhteiskunnan vihollisia esiin.

  • 2. marq  |  January 19th, 2012 at 11:06 am

    Näinhän se on – siksi ne ovat kansanEDUSTAJIA 🙂 Itse uskon, että tämä persujen dualismi on ihan harkittua ja tarkoituksellista. Yhtäällä pidetään tätä julkisivua yllä, että vedotaan maltillisempiin tyyppeihin ja vältetään ääriliikeleima, mutta toisaalla päästetään välillä kunnon sammakoita milloin minkäkin edustajan suulla, että muistetaan myös konservatiivit, “mamukriitikot” ym. Jokaiselle jotakin!

Kommentin kirjoitus

You must be logged in to post a comment.

RSS feed for comments on this post.


Kommenttien virta

Aiheet