Sikainfluenssan parissa

April 27th, 2009

Onhan näitä lintuinfluenssoja sekä suu- ja sorkkatautiepidemioita sun muita ollut ihan hiljattainkin, mutta kaikille niille on ollut yhteistä se, että ne tapahtuvat jossain siellä kaukana eivätkä kosketa omaa lähipiiriä. Nyt olen kuitenkin itse juuri jossain siellä kaukana. Kuten olette varmaan kaikki lukeneet, Meksikossa on meneillään sikainfluenssaepidemia ja tällä hetkellä kuolleita on jo yli 80. Pääosa sairastuneista on ollut Mexico Cityssä ja San Luis Potosissa, mutta tilanne on edelleen päällä eikä sen todellisesta laajuudesta ole vielä tietoa.

Itse asustan Cuernavacassa, joka on vielä ilmeisesti säästynyt. Sekalaisten velvollisuuksien takia tuli kuitenkin vietettyä viikko sitten ja tänä viikonloppuna jokunen päivä Mexico Cityssä — viikko sitten koko influenssasta ei vielä julkisesti puhuttu mitään. Tämän viikon loppupuolella jotain tietoa alkoi jo tulla tiedotusvälineisiin ja perjantaina televisiosta tuli jatkuvaa lähetystä aiheesta. Silti vielä perjantaina hengityssuojaimet olivat harvinainen näky. Lauantaina tiedotus ja jakelu olivat jo lähteneet paremmin käyntiin ja noin puolella ihmisistä oli jo suojain. Apteekeista ne olivat monin paikoin loppu, mutta niitä jaeltiin myös ilmaiseksi tärkeimmillä metroasemilla ja bussissa. Mitään varsinaista paniikkia en huomannut, mutta normaalisti vilkas kaupunki vaikutti normaalia hiljaisemmalta ja koulut sekä useita työpaikkoja oli suljettu.

Viikon päästä pitäisi taas käydä Mexico Cityssä. Seurailemme tilanteen kehittymistä ja ainakin ne hengityssuojat on jo varattu valmiiksi tällä kertaa.

Filed under: reissut

2 Comments Add your own

  • 1. Sari Venäläinen  |  May 4th, 2009 at 8:26 pm

    Palasin Meksikosta Suomeen viime keskiviikkona. Lentokenttien turvajärjestelyt lähinnä naurattivat, cityssä täytetiin lappu joka jätettiin suureen kasaan jota kukaan tuskin koskaan tarkistaa. Frankfurtissa koneenvaihdon yhteydessä pari ambulanssilääkäriä kyseli ihmisiltä oliko ilmaantunut oireita, ja se siitä. Meksikolaiset kaverini tuntuvat olevan aika kyllästyneitä koko influenssaan, toiset väittävät koko jutun olevan vain hallituksen hämäystä kun taas toiset ovat varmoja asian todellisen laajuuden salailusta. Tiedä sitten, itse olen nyt “turvallisesti” suomessa mutta mieluummin olisin kyllä siellä Meksikossa, silläkin uhalla että sikaflunssa iskisi ;).

  • 2. marq  |  May 5th, 2009 at 1:06 am

    Tuntuvat meksikolaiset jo kyllästyneet koko influenssasta vouhkaamiseen. Mitä pari päivää sitten kävin DF:ssä, niin eipä ollut enää yhtä paljon porukalla hengityssuojaimia päällä. Keskiviikkona pitäisi aueta raflojen ja sitten museoiden ym. Hallituksen tiedotukseen ei täällä tosiaan ihan hirveästi kannata uskoa…

    Itse jäin tänne Cuernavacaan kohtuullisen huoletta, kun täällä ei toistaiseksi ole ollut tautitapauksia. Näyttää olleen ihan hyvä päätös.

Kommentin kirjoitus

You must be logged in to post a comment.

RSS feed for comments on this post.


Kommenttien virta

Aiheet